Ministrul ungar de externe: Fondurile europene nu sunt un cadou, ci o compensație pentru deschiderea piețelor

Ministrul ungar de externe: Fondurile europene nu sunt un cadou, ci o compensație pentru deschiderea piețelor
scris 15 apr 2019

Fondurile europene nu sunt cadouri, ci o compensație acordată statelor care au aderat la UE și astfel și-au deschis piețele pentru companiile occidentale, a declarat luni ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, răspunzându-i astfel premierului suedez, Stefan Lofven, care a apreciat că acelor statele membre ale UE ce refuză să preia migranți ar trebui să le fie diminuate aceste fonduri, potrivit agenției MTI.

Într-o declarație postată în ediția online a cotidianului suedez Dagens Nyheter, Stefan Lofven a scris că aceia care nu acceptă responsabilitatea comună în UE trebuie să ''plătească un preț''. Acele state ''nu pot primi aceleași fonduri pe care le primesc astăzi. Ungaria este una dintre țările membre care primesc cele mai multe (fonduri europene). O țară care beneficiază de una dintre cele mai mari finanțări în blocul comunitar nu se poate sustrage responsabilității în ceea ce privește migrația'', consideră premierul suedez, scrie Agerpres.

SONDAJ Peste 84% dintre români vor rămâne acasă de Paște, iar aproape un sfert au redus bugetul alocat sărbătorilor CITEȘTE ȘI SONDAJ Peste 84% dintre români vor rămâne acasă de Paște, iar aproape un sfert au redus bugetul alocat sărbătorilor

În replică, Szijjarto a apreciat că Ungaria a dat dovadă de o ''reală responsabilitate'' protejând Europa prin închiderea frontierelor ungare în fața valului migrator. Fondurile europene nu sunt cadouri, ci compensația înscrisă în tratatele UE și acordată pentru că ne-am deschis piețele pentru companiile occidentale, a adăugat șeful diplomației ungare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
peter szjjarto
stefan lofven
fonduri europene