Ministrul ungar de externe: Fondurile europene nu sunt un cadou, ci o compensație pentru deschiderea piețelor

Ministrul ungar de externe: Fondurile europene nu sunt un cadou, ci o compensație pentru deschiderea piețelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2019

Fondurile europene nu sunt cadouri, ci o compensație acordată statelor care au aderat la UE și astfel și-au deschis piețele pentru companiile occidentale, a declarat luni ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, răspunzându-i astfel premierului suedez, Stefan Lofven, care a apreciat că acelor statele membre ale UE ce refuză să preia migranți ar trebui să le fie diminuate aceste fonduri, potrivit agenției MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o declarație postată în ediția online a cotidianului suedez Dagens Nyheter, Stefan Lofven a scris că aceia care nu acceptă responsabilitatea comună în UE trebuie să ''plătească un preț''. Acele state ''nu pot primi aceleași fonduri pe care le primesc astăzi. Ungaria este una dintre țările membre care primesc cele mai multe (fonduri europene). O țară care beneficiază de una dintre cele mai mari finanțări în blocul comunitar nu se poate sustrage responsabilității în ceea ce privește migrația'', consideră premierul suedez, scrie Agerpres.

SONDAJ Peste 84% dintre români vor rămâne acasă de Paște, iar aproape un sfert au redus bugetul alocat sărbătorilor CITEȘTE ȘI SONDAJ Peste 84% dintre români vor rămâne acasă de Paște, iar aproape un sfert au redus bugetul alocat sărbătorilor

În replică, Szijjarto a apreciat că Ungaria a dat dovadă de o ''reală responsabilitate'' protejând Europa prin închiderea frontierelor ungare în fața valului migrator. Fondurile europene nu sunt cadouri, ci compensația înscrisă în tratatele UE și acordată pentru că ne-am deschis piețele pentru companiile occidentale, a adăugat șeful diplomației ungare.

viewscnt
Afla mai multe despre
peter szjjarto
stefan lofven
fonduri europene