Moody's confirmă ratingul pe termen lung al Republicii Moldova la "B3", cu perspectivă stabilă

Moody's confirmă ratingul pe termen lung al Republicii Moldova la "B3", cu perspectivă stabilă
scris 5 nov 2018

Moody's Investors Service a confirmat ratingul pe termen lung în valută și monedă locală al Republicii Moldova la "B3" și a menținut perspectiva la stabilă, se arată într-un comunicat al agenției de evaluare financiară.

Decizia vine în urma creșterii economice solide, ponderată de nivelul scăzut de bogăție și dificultățile economice structurale, a unei datorii guvernamentale moderate, a îmbunătățirii capacității instituționale, pe fondul dificultăților de guvernare și al predictibilității politice reduse, a riscurilor politice moderate și a diminuării riscurilor din sectorul bancar, apreciază Moody's, potrivit Agerpres .

Mesaj din America pentru „tinerii frumoși și liberi”: Sunteți precum iobagii ruși de acum 250 de ani. Nu aveți nimic! CITEȘTE ȘI Mesaj din America pentru „tinerii frumoși și liberi”: Sunteți precum iobagii ruși de acum 250 de ani. Nu aveți nimic!

Ratingul pe termen lung pentru obligațiunile guvernamentale și depozitele în valută rămâne neschimbat, la "B2" și, respectiv, "Caa1", în timp ce calificativul pentru obligațiunile guvernamentale și depozitele în monedă locală se menține la "B2", informează agenția de evaluare financiară.

viewscnt
Afla mai multe despre
republica moldova
moody's