Moscova respinge acuzații Microsoft cu privire la atacuri cibernetice vizând vaccinuri împotriva covid-19

Moscova respinge acuzații Microsoft cu privire la atacuri cibernetice vizând vaccinuri împotriva covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2020

Rusia a respins marți acuzații formulate de către gigantul american Microsoft săptămâna trecută cu privire la atacuri cibernetice ale unor ”grupuri de stat sau parastatale” ruse și nord-coreene vizând grupuri farmaceutice care dezvoltă vaccinuri împotriva covid-19, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceste acuzații ”au devenit deja o normă de viață, un fel de modă politică căreia i se supun, între altele, societăți din domeniul tehnologiei informațiilor din Statele Unite”, a declarat pentru agenția publică rusă de presă RIA Novosti adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Riabkov, scrie News.ro.

VIDEO La Moscova, un patinoar, transformat în spital pentru bolnavii de COVID-19 CITEȘTE ȘI VIDEO La Moscova, un patinoar, transformat în spital pentru bolnavii de COVID-19

Vicepreședintele Microsoft însărcinat cu securitatea Tom Burt acuza vineri, într-o postare pe blog publicată de Microsoft, că grupul american a detectat în ultimele luni ”atacuri cibernetice care provin de la trei grupuri de stat sau parastatale vizând șapte întreprinderi de prim-plan, implicate în mod direct în cercetarea cu privire la vaccinuri și tratamente împotriva covid-19”.

Potrivit lui Tom Burt, aceste atacuri sunt comise de către ”Strontium, un grup originar din Rusia și de către alți doi actori nord-coreeni”.

Riabkov denunță însă faptul că Rusia este vizată de mult mai multe atacuri informatice decât ”cele de care suntem acuzați”.

Grupul rus de hackeri Strontium a fost deja acuzat de către Microsoft de faptul că a atacat peste 200 de organizații implicate în alegerile prezidențiale americane din 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
covid-19
microsoft