Nissan va opri activitatea la fabrica sa din Rusia

Nissan va opri activitatea la fabrica sa din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2022

Producătorul auto nipon Nissan Motor Co a anunțat că va opri activitatea la fabrica sa din orașul rusesc Sankt Petersburg în următoarele zile, a informat agenția rusă de presă RIA Novosti, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Anterior, Nissan anunțase suspendarea exporturilor de vehicule către Rusia și avertizase că se așteaptă ca "dificultățile suplimentare" să ducă la perturbări și la oprirea producției în Rusia, scrie Agerpres.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Și rivala Toyota a suspendat în 4 martie importurile și producția în Rusia. Uzina sa din Sankt Petersburg a produs anul trecut 80.000 de vehicule, în principal pentru piața locală, și are "aproximativ 2.600 de angajați", a informat producătorul auto nipon.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Renault și Nissan au un parteneriat din anul 1999, în care Renault deține 44,3% dintre acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% dintre acțiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianța Renault - Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
rusia