Noul prim-ministru din Kosovo și Cabinetul acceptă să le fie înjumătățite salariile

Noul prim-ministru din Kosovo și Cabinetul acceptă să le fie înjumătățite salariile
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 feb 2020

Prim-ministrul Kosovo, Albin Kurti, și miniștrii cabinetului vor accepta înjumătățirea salariilor, în încercarea de a demonstra că noul guvern intenționează să combată inegalitatea salarială, a relatat miercuri Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Predecesorul lui Kurti, Ramush Haradinaj, și-a dublat salariul acum doi ani de la 1.500 de euro la 2.950 de euro, o măsură ce a atras critici puternice într-un stat unde o treime din populație nu are un loc de muncă. Miniștrii din executivul Haradinaj au obținut de asemenea mari creșteri salariale, scrie Agerpres.

ANALIZĂ PROFIT TV La întrebarea: Ghici cine stabilește noi maxime istorice?, răspunsul este același CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV La întrebarea: Ghici cine stabilește noi maxime istorice?, răspunsul este același

Kurti a promis, în campania electorală de anul trecut, reducerea retribuției pentru a ajunge la o mai mare egalitate salarială dacă partidul său de stânga Vetevendosje (Autodeterminare) câștigă. El a ajuns la un acord de coaliție cu un partid de centru-dreapta după lungi discuții și noul guvern a intrat în funcție pe 3 februarie.

Kosovo, care și-a declarat unilateral independența față de Serbia în 2008, dar încă nu este recunoscut de Belgrad, rămâne una dintre cele mai sărace țări din Europa, afectată de corupție și nepotism, amintește Reuters.

Potrivit biroului de statistică din Kosovo, salariul mediu în sectorul privat a fost de 401 euro în 2018, dar de 573 de euro în sectorul public supradimensionat, unde pentru a obține un loc de muncă este nevoie de conexiuni politice sau bani suficienți pentru mituirea oficialilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
kosovo
salariu