Gazprom speră că livrările de gaze lichefiate ale SUA vor fi direcționate spre China și nu spre Europa

Gazprom speră că livrările de gaze lichefiate ale SUA vor fi direcționate spre China și nu spre Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2020

Grupul rus Gazprom mizează pe faptul că, mai degrabă decât Europa, China va beneficia de cea mai mare parte a exporturilor de gaze lichefiate ale SUA, după acordul comercial convenit de Washington și Beijing, a declarat marți un oficial de la Gazprom, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cu ocazia unei reuniuni cu investitorii care a avut loc la New York, Elena Burmistrova, directorul diviziei de export Gazprom Export, a mai spus că prețul redus al gazelor în Europa ar putea limita livrările de gaze naturale lichefiate în regiune, scrie Agerpres.

Vânzările de gaze naturale în Europa reprezintă o sursă crucială pentru veniturile realizate de grupul rus de stat Gazprom, care se confruntă cu prețurile reduse și rivalitatea venită din parte altor surse de gaze, precum gazele naturale lichefiate.

Atenție - O veste bună și una rea pentru consumatorii care nu-și aleg un furnizor concurențial până la 1 iulie 2020: nu rămân fără gaze, însă vor plăti prețul impus de actualul furnizor! CITEȘTE ȘI Atenție - O veste bună și una rea pentru consumatorii care nu-și aleg un furnizor concurențial până la 1 iulie 2020: nu rămân fără gaze, însă vor plăti prețul impus de actualul furnizor!

În paralel, producătorii de gaze din SUA mizează pe exporturile de gaze lichefiate pentru a-și putea continua creșterea semnificativă din ultimii ani și a putea valorifica cantitățile mari de gaze rezultate în urma extracției de petrol din formațiunile de șist Acest lucru amenință dominația Gazprom pe piața din Europa.

În anul 2018, exporturile SUA de gaze lichefiate au crescut cu 53%, pentru ca în 2019 să înregistrez un salt de 68% iar în 2020 sunt prognozate să înregistreze un avans de 30%.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze lichefiate
gazprom