O companie rusească a dat în judecată Volkswagen, de la care vrea să recupereze 348 de milioane de dolari

O companie rusească a dat în judecată Volkswagen, de la care vrea să recupereze 348 de milioane de dolari
scris 10 apr 2023

Uzina de Automobile Gorki, parte a grupului auto rus GAZ Group, care avea un contract pentru a asambla automobile pentru Volkswagen, a demarat o acțiune în justiție pentru a recupera 28,4 miliarde ruble (348 milioane de dolari) de la constructorul german, arată documentele juridice consultate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunea în justiție, ale cărei detalii nu au fost făcute publice, a fost înaintată la data de 7 aprilie la un tribunal de arbitraj din regiunea Nizhny Novgorod, scrie Agerpres.

Ciucă confirmă Profit.ro - Nu exclude o nouă înghețare a angajărilor la stat CITEȘTE ȘI Ciucă confirmă Profit.ro - Nu exclude o nouă înghețare a angajărilor la stat

Separat, GAZ Group are o altă acțiune în justiție prin care vrea să recupereze 15,6 miliarde de ruble de la fostul său partener. Volkswagen a oprit operațiunile în Rusia în luna martie 2022, la scurt timp după ce Moscova a demarat o "operațiune militară specială" în Ucraina. Ulterior, un tribunal a înghețat activele Volkswagen din Rusia la data de 17 martie, dar acest ordin a fost ridicat pe 3 aprilie.

Volkswagen intenționează să își vândă activele din Rusia, printre care se numără și o uzină de producție a autoturismelor amplasată la Kaluga, cu o capacitate de 225.000 de vehicule pe an, însă până acum nu a luat o decizie finală cu privire la vânzarea acestor active.

Grupul german a informat că a demarat procedurile prin care solicită aprobarea vânzării de către agențiile guvernamentale rusești. Uzinele Volkswagen de la Kaluga și Nizhny Novgorod au încetat producția în luna martie anul trecut după ce compania a anunțat suspendarea operațiunilor din Rusia până la noi notificări. În vara anul trecut compania a decis să închidă uzina de la Nizhny Novgorod.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
rusia