Oficial de la Moscova: Rusia ar trebui să răspundă simetric la înghețarea activelor rusești de către "țări neprietenoase"

Oficial de la Moscova: Rusia ar trebui să răspundă simetric la înghețarea activelor rusești de către "țări neprietenoase"
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2022

Rusia ar trebui să răspundă simetric la înghețarea activelor rusești de către unele "țări neprietenoase", a scris duminică Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului federal), într-o postare pe rețelele de socializare, conform Reuters și EFE, preluate de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Este corect să se ia măsuri în oglindă față de companiile aflate în Rusia ai căror proprietari provin din țări neprietenoase, unde au fost luate astfel de măsuri: să se confiște activele!", a reacționat pe canalul său din Telegram Volodin, unul dintre apropiații președintelui Vladimir Putin.

Marea Britanie și Franța promit \ CITEȘTE ȘI Marea Britanie și Franța promit "consolidarea" sprijinului militar pentru Ucraina

"Iar veniturile din vânzarea (acelor active) să meargă către dezvoltarea țării noastre", a propus el.

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat o lege care autorizează transferul activelor înghețate ale companiilor și cetățenilor ruși către Ucraina, a amintit șeful Dumei de Stat, adăugând că "a fost creat un precedent periculos, care ar trebui să aibă efect de bumerang asupra Statelor Unite înseși".

Livrările de smartphone-uri au scăzut în primul trimestru al anului CITEȘTE ȘI Livrările de smartphone-uri au scăzut în primul trimestru al anului

"Această decizie nu va afecta economia țării noastre. Iahturile, vilele și alte proprietăți confiscate de la cetățeni înstăriți oricum nu serveau la dezvoltarea ei', a spus el.

În același timp, Volodin a amintit că au fost înghețate și rezervele de aur și valuta ale Rusiei în valoare de aproximativ 300.000 de milioane de dolari de la Banca Centrala a Rusiei, care, a asigurat el, "se vor întoarce, deoarece sunt fonduri de stat".

viewscnt
Afla mai multe despre
sanctiuni rusia
blocare active rusia
confiscare bunuri rusia
razboi rusia ucraina