Ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei este parte a negocierilor de pace – Serghei Lavrov

Ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei este parte a negocierilor de pace – Serghei Lavrov
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 apr 2022

Ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei face parte din negocierile de pace dintre Moscova și Ucraina, care „nu merg bine”, dar care continuă zilnic prin videoconferințe, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de Sky News, scrie G4Media.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În prezent, delegațiile rusă și ucraineană discută de fapt zilnic, prin videoconferință, un proiect al unui posibil tratat. Acest document ar trebui să stabilească elemente ale situației post-conflict, precum neutralitatea permanentă, statutul non-nuclear, nealiniat și demilitarizat al Ucrainei, precum și garanțiile de securitate ale acesteia. Agenda discuțiilor include, de asemenea, chestiuni legate de denazificare, recunoașterea noilor realități geopolitice, ridicarea sancțiunilor, statutul limbii ruse și altele", a spus Lavrov.

ULTIMA ORĂ Fondul Proprietatea va putea lista la bursa de la Londra un pachet mai redus din participația deținută la Hidroelectrica, circa 1,5%. Reacția Fondului. Forma VECHE și cea NOUĂ a regulamentului CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fondul Proprietatea va putea lista la bursa de la Londra un pachet mai redus din participația deținută la Hidroelectrica, circa 1,5%. Reacția Fondului. Forma VECHE și cea NOUĂ a regulamentului

Pe de altă parte, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a insistat asupra faptului că sancțiunile occidentale împotriva Rusiei trebuie să fie consolidate și nu pot face parte din negocieri.

De altfel, Kievul a avertizat că discuțiile privind încetarea invaziei rusești, aflată acum în a treia lună, sunt în pericol de eșec.

viewscnt
Afla mai multe despre
sanctiuni economice rusia
sanctiuni federatia rusa
invazie rusia ucraina sanctiuni ue sua
importuri rusia ingrasaminte chimice