Oleksi Honcharuk, în vârstă de 35 de ani, a fost numit prim-ministru al Ucrainei

Oleksi Honcharuk, în vârstă de 35 de ani, a fost numit prim-ministru al Ucrainei
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2019

Noul parlament al Ucrainei l-a numit, joi, pe juristul în vârstă de 35 de ani Oleksi Honcharuk ca prim-ministru. Honcharuk a fost propus de președintele Volodimir Zeleski, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu o rapiditate inedită pentru politica ucraineană, 290 de deputați au votat, în prima lor zi de lucru, pentru numirea lui Honcharuk. Erau necesare pentru ca propunerea să treacă 226 de voturi, scrie News.ro.

Honcharuk, fost avocat, cu doar trei luni de experiență la putere, a promis în fața parlamentarilor că va pune capăt corupției.

Numărul atacurilor de tip phishing a crescut. China a devenit cea mai populară sursă de spam CITEȘTE ȘI Numărul atacurilor de tip phishing a crescut. China a devenit cea mai populară sursă de spam

“Avem peste 10 milioane de pameni care trăiesc sub pragul sărăciei. Avem un război în est. Și, în plus, avem corupție. Trebuie să îi punem capăt și vom face asta. Noul guvern nu va fura”, a spus Oleksi Honcharuk.

Ucraina, una dintre cele mai sărace țări din Europa, va trebui să facă totul pentru a asigura o creștere economică anuală de 5 până la 7 la sută, a adăugat el.

Numit în luna mai de Zelenski adjunct al administrației prezidențiale pe domeniul problemelor economice, Honcharuk a condus anterior, timp de patru ani, centrul de analiză BRDO la Kiev, finanțat de Uniunea Europeană și ale cărui activități au ca scop îmbunătățirea mediului de afaceri în Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
oleksi honcharuk
ucraina
premier