Pepco, cu peste 300 magazine în România, evaluat la 5 miliarde euro în cea mai mare IPO de la Varșovia din acest an

Pepco, cu peste 300 magazine în România, evaluat la 5 miliarde euro în cea mai mare IPO de la Varșovia din acest an
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 mai 2021

Retailerul de produse cu discount Pepco Group, prezent cu o rețea de peste 300 de magazine în România, se va lista pe bursa de la Varșovia la o evaluare de 5 miliarde euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Proprietarul grupului, holdingul sud-african Steinhoff International, a stabilit un preț final de 40 zloți (8,8 euro) pe acțiune pentru oferta publică inițială, vizând atragerea unei sume de până la 1 miliard de euro, în cea mai mare listare pe bursa de la Varșovia din acest an.

Prețul este apropiat de limita inferioară a intervalului indicativ, de 38-46 zloți și evaluează compania la 23 miliarde de zloți (5 miliarde euro). Potrivit unor surse citate de Reuters, oferta a fost suprasubscrisă de peste 5 ori.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Acțiunile Pepco vor intra la tranzacționare în jurul datei de 26 mai.

Steinhoff a anunțat că vinde un pachet de aproape 102,27 milioane de acțiuni Pepco, care ar putea fi suplimentat cu 12,06 milioane de acțiuni în cazul exercitării opțiunii de supraalocare. Aproximativ 23,11 milioane de acțiuni deținute de Steinhoff au fost vândute unor creditori, în cadrul facilităților de stingere a creanțelor agreate anterior.

Presupunând exercitarea pe deplin a opțiunii de supraalocare, deținerea Steinhoff la Pepco se va reduce la aproximativ 78,9% după finalizarea ofertei, de la o participație inițială de 98,8%.

Pepco Group (fosta Pepkor Europe) a intrat în portofoliul Steinhoff International în 2014. Divizia deține retailerii de îmbrăcăminte și decorațiuni cu discount PEPCO (cu sediul în Polonia), Poundland și Dealz (Marea Britanie, Irlanda și Spania), având peste 35.000 de angajați și mai mult de 3.200 de magazine în 16 țări europene.

Sub brandul PEPCO, grupul operează o rețea de 2.229 de magazine, din care 320 în România, a doua mare piață pentru retailer după Polonia (1.040 magazine).

PEPCO a intrat, recent, pe piețele din Serbia și Italia și se pregătește să deschidă primele magazine din Spania.

Compania a obținut venituri de 3,5 miliarde de euro în anul fiscal încheiat la 30 septembrie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
pepco
listare pepco
ipo pepco varsovia
steinhoff international
magazine pepco discount