Politicieni austrieci, dați în judecată pentru că ar fi ignorat ''cuibul coronavirusului'' din stațiunea montană Ischgl

Politicieni austrieci, dați în judecată pentru că ar fi ignorat ''cuibul coronavirusului'' din stațiunea montană Ischgl
scris 31 mar 2020

Toată lumea se întreabă când și unde a început pandemia de coronavirus în Europa. Asemenea focarului din orașul italian Codogno, unul dintre aceste locuri pare să fi fost stațiunea austriacă de schi Ischgl, cunoscută și ca ''Ibiza Alpilor'', unde sute de persoane sau poate chiar mii s-au infectat în prima jumătate a lunii martie, scrie luni agenția EFE.

Circa 2.500 de persoane din mai multe state din centrul și nordul Europei au formulat o plângere penală colectivă împotriva autorităților austriece pentru o presupusă neglijență în gestionarea situației create de răspândirea COVID-19 în statul federal austriac Tirol, a anunțat luni Asociația Protecției Consumatorului din Austria (VSV), care a deschis o platformă online pentru toți cei care s-au infectat cu noul coronavirus la Ischgl și în alte locuri din Tirol, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Guvernul bagă Suceava în carantină. România intră în scenariul 4 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul bagă Suceava în carantină. România intră în scenariul 4

Alături de cetățeni germani - grupul cel mai numeros -, s-au raliat demersului turiști din Norvegia, Danemarca și Islanda, precum și familii ale unor persoane contaminate, în special din rândul celor spitalizate la terapie intensivă.

Procuratura austriacă a primit săptămâna trecută din partea VSV plângerea împotriva guvernatorului Tirolului, Gunther Platter, membru al partidului creștin-democrat OeVP al premierului Sebastian Kurz, precum și împotriva primarului din Ischgl și altor autorități locale. Acestora li se reproșează că, deși ar fi știut de prezența virusului în regiune, au întârziat decizia de a închide localurile, hotelurile și pistele de schi pentru a nu suferi pierderi economice.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ischgl
coronavirus