Polonia a semnat contractul pentru achiziționarea a 250 de tancuri de luptă americane Abrams

Polonia a semnat contractul pentru achiziționarea a 250 de tancuri de luptă americane Abrams
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2022

Ministrul apărării al Poloniei a semnat contractul pentru achiziționarea a 250 de tancuri de luptă americane Abrams, în versiunea lor modernizată, pentru o sumă totală de 4,74 de miliarde de dolari (4,32 de miliarde de euro), conform anunțurilor făcute anul trecut, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Acordul vizează achiziția a 250 de tancuri Abrams, tancuri de depanare, poduri de asalt (...), sisteme de informație și logistică, precum și o cantitate serioasă de muniții", a precizat Mariusz Blaszczak în timpul unei ceremonii televizate. "Suma tranzacției se ridică la 4,74 de miliarde de dolari", a adăugat el.

VIDEO În zone din București a început ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, inclusiv de pe trotuar. Suma impusă proprietarilor CITEȘTE ȘI VIDEO În zone din București a început ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, inclusiv de pe trotuar. Suma impusă proprietarilor

Potrivit mass-media poloneze, este vorba de 250 de tancuri Abrams în versiunea M1A2 SEPv3, fabricate de grupul american General Dynamics, de 26 de tancuri de depanare Hercules M882 și de 17 poduri de asalt M1110, scrie Agerpres.

Potrivit ministrului polonez, tancurile, dintre care primele 28 de exemplare vor fi livrate Poloniei anul acesta, vor fi desfășurate la est de fluviul Vistula, pentru a "descuraja agresorul potențial".

"Toată lumea este conștientă de ceea ce se întâmplă în spatele frontierei noastre estice", în Ucraina care se confruntă de peste o lună cu invazia rusă, a subliniat el.

Livrările tuturor acestor arme grele sunt programate să se încheie până în 2026.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
abrams