Polonia, dispusă să acționeze ca garant al securității Ucrainei

Polonia, dispusă să acționeze ca garant al securității Ucrainei
scris 1 mai 2022

Polonia este dispusă să acționeze ca garant al securității Ucrainei, în cadrul unui posibil tratat de securitate care să deschidă calea păcii cu Rusia, potrivit lui Jakub Kumoch, responsabil pentru politică internațională la biroul președintelui polonez Andrzej Duda, relatează duminică agenția EFE, citată de Agerpres.

''Președintele și guvernul au luat decizia că Polonia nu se va sustrage responsabilității sale'', a declarat Jakub Kumoch într-un interviu acordat cotidianului Gazeta, precizând că la Varșovia se află în discuție un proiect de acord între Ucraina și statele garante.

Rușii acuză România că livrează Ucrainei armament contra cereale. Replica MApN CITEȘTE ȘI Rușii acuză România că livrează Ucrainei armament contra cereale. Replica MApN

Acest proiect, elaborat de guvernul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a fost trimis statelor dispuse în principiu să acționeze ca garanții, oficialul polonez menționând Statele Unite, Regatul Unit, Germania, Franța și Turcia, printre altele.

''Dacă se ajunge la un acord de pace, suntem interesați doar pentru unul care să garanteze integritatea teritorială și independența Ucrainei'', a subliniat consilierul președintelui polonez.

viewscnt
Afla mai multe despre
garantii securitate ucraina
polonia garant securitate ucraina
razboi rusia ucraina
neutralitate ucraina