Polonia se opune impunerii la nivelul UE a unei taxe pe profiturile excesive ale companiilor energetice

Polonia se opune impunerii la nivelul UE a unei taxe pe profiturile excesive ale companiilor energetice
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2022

Polonia este împotriva impunerii la nivelul UE a unei taxe pe profiturile excesive ale companiilor energetice, dar ar putea introduce în mod independent o soluție similară, a afirmat ministrul Climei, Anna Moskwa, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Miercuri, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că UE va propune măsuri de plafonare a veniturilor producătorilor de energie electrică care au costuri scăzute și va forța companiile care vând combustibili fosili să împartă profiturile pe care le fac de pe urma creșterii prețurilor energie. Măsurile au urma să genereze peste 140 miliarde de euro, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România, prima victimă a scumpirii galopante a gazelor și energiei, apelează din nou la măsuri dure, peste 200 de angajați vor fi delegați către alte companii sau trimiși direct în șomaj teh CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România, prima victimă a scumpirii galopante a gazelor și energiei, apelează din nou la măsuri dure, peste 200 de angajați vor fi delegați către alte companii sau trimiși direct în șomaj teh

"Luăm în considere o astfel de idee la nivel național ... dar nu suntem de acord cu introducerea unei astfel de soluții la nivel european", a declarat Moskwa la postul privat Radio Zet.

O astfel de decizie ar trebui adoptată în unanimitate, deoarece se referă la impozitare iar o soluție la nivelul UE nu va fi practică deoarece există diferențe între sistemele energetice ale țărilor membre, a apreciat ministrul polonez al Climei.

"Vom fi împotriva măsurii .. am depus o moțiune oficială pentru votul în unanimitate, țările diferite au abordări diferite în această problemă. Multe state nu sunt de acord cu o astfel de soluție", a declarat Moskwa.

Guvernul de la Varșovia a adoptat scutiri de taxe, subvenții la combustibili pentru gospodării, și alte măsuri, pentru a atenua efectul creșterii prețului la energie.

În august, premierul Mateusz Morawiecki anunța că firmele din sectorul energiei vor trebui să absoarbă o parte din costuri prin creșteri mai reduse ale tarifelor la energie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
taxa
energie