Polonia și Rusia vor pune capăt acordului privind tranzitul gazelor naturale

Polonia și Rusia vor pune capăt acordului privind tranzitul gazelor naturale
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2020

Un acord privind tranzitul gazelor naturale între Rusia și Polonia care expiră la finele acestei luni nu va fi reînnoit, a anunțat vineri grupul rus Gazprom, în condițiile în care Varșovia își pune legislația în acord cu regulile Uniunii Europene și pune capăt mai multor decenii de dependență de gazele rusești, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tensiunile dintre Moscova și Varșovia cu privire la importurile de gaze naturale fac parte dintr-o dispută politică mai amplă între Rusia și Occident, care a început în 2014, odată cu anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, scrie Agerpres.

Vienezii vor primi vouchere de la primărie pentru a merge la restaurante și cafenele CITEȘTE ȘI Vienezii vor primi vouchere de la primărie pentru a merge la restaurante și cafenele

Oficialii de la Varșovia au anunțat în repetate rânduri că nu vor mai cumpăra gaze naturale rusești după 2022, când va expira un alt acord pe termen lung de furnizare. În schimb, vor cumpăra gaze naturale prin conducte din Norvegia și gaze naturale lichefiate de la mai mulți furnizori, inclusiv din SUA.

Actualul acord de tranzit, care datează din anii 1990, este legat de conducta Yamal care transportă gaze naturale rusești din peninsula Yamal din nordul Rusiei spre Polonia și de acolo mai departe în Germania. Această conductă are o capacitate de 33 miliarde metri cubi pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
gaze naturale
rusia