Serbia vrea să construiască o autostradă spre România, investiție de 800 milioane euro

Serbia vrea să construiască o autostradă spre România, investiție de 800 milioane euro

Zorana Mihajlovic (C) Foto: www.mgsi.gov.rs

scris 15 mai 2020

Serbia va investi aproximativ 800 milioane de euro în construcția unei autostrăzi de la Sombor până la granița cu România, a anunțat ministrul Transportului din această țară, Zorana Mihajlovic.

Susține-i pe cei din linia întâi cu un simplu SMS CITEȘTE ȘI Susține-i pe cei din linia întâi cu un simplu SMS

“Un drum foarte important, nu doar pentru această regiune (Sombor – n.r.), dar și pentru întreaga Serbie. Se estimează că proiectul va costa în jur de 800 milioane de euro, aproape la fel de mult precum Coridorul 10”, a declarat Mihajlovic într-un comunicat.

Autoritățile sârbe pregătesc la acest moment documentația proiectului.

VIDEO Prima autostradă construită de chinezi în Europa a fost deschisă CITEȘTE ȘI VIDEO Prima autostradă construită de chinezi în Europa a fost deschisă

Potrivit ministrului Mihajlovic, guvernul sârb “a pus deoparte miliarde de dinari” pentru proiecte de întreținere a drumurilor și va continua să aloce bani de la buget, “în pofida problemelor cauzate de epidemia de coronavirus”.

În noiembrie anul trecut, președintele țării, Aleksandar Vucic, a declarat că guvernul intenționează să înceapă construcția unui drum de mare viteză care să lege Sombor de orașul Kikinda, situat în apropierea punctului de trecere Nakovo, de la granița cu România, scrie SeeNews.

La acel moment, Vucic estima că lucrările la autostradă vor începe în 3-4 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada serbia romania
investitie
constructie autostrada
sombor romania