Polonia va menține TVA zero la alimente în primul semestru din 2023

Polonia va menține TVA zero la alimente în primul semestru din 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2022

Polonia va menține în primul semestru din 2023 TVA zero la alimente, a anunțat premierul Mateusz Morawiecki, în dorința de a reconfigura măsurile anti-inflaționiste înaintea alegerilor din 2023, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritățile de la Varșovia au adoptat reducerea taxelor, de la benzină la îngrășăminte, pentru a-i ajuta pe consumatori să facă față inflației ridicate, dar vor trebui să revină în 2023 la taxele mai ridicate, după ce Comisia Europeană a decis că acestea nu respectă reglementările blocului comunitar.

Ungaria închide teatre, muzee, biblioteci, piscine, băi termale și stadioane nou-nouțe ale lui Orban și dă vina pe Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI Ungaria închide teatre, muzee, biblioteci, piscine, băi termale și stadioane nou-nouțe ale lui Orban și dă vina pe Uniunea Europeană

Totuși, Bruxelles-ul a permis păstrarea TVA zero la alimente, scrie Agerpres.

"Încercăm... când plouă să dăm oamenilor o umbrelă pentru a-i ajuta", a declarat Morawiecki la o conferință de presă.

"Mai presus de toate, TVA zero la alimente este o astfel de umbrelă și astăzi vreau să subliniez că vom continua această politică cel puțin în primul semestru din 2023", a adăugat premierul polonez.

El a anunțat că măsura va costa aproximativ opt miliarde de zloți (1,77 miliarde de dolari).

Ministrul de Finanțe, Magdalena Rzeczkowska, a anunțat că le-a cerut miniștrilor să pregătească planuri de economii de aproximativ 5% în departamentele lor.

"Am convenit un plafon de 5% și este decizia fiecărui minister privind perioada în care vor fi realizate economiile", a explicat Rzeczkowska. 

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
tva
alimente