Polonia va prelua activele din țară ale Gazprom, care dețin secțiunea poloneză a gazoductului Yamal

Polonia va prelua activele din țară ale Gazprom, care dețin secțiunea poloneză a gazoductului Yamal
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2022

Polonia va prelua activele din țară ale Gazprom, a declarat un ministru, adăugând că măsura se referă la participația de 48% a companiei ruse în Europolgaz, care deține secțiunea poloneză a gazoductului Yamal, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trecerea activelor sub administrare obligatorie va asigura securitatea infrastructurii critice utilizate pentru tranzitul gazelor, a declarat ministrul polonez al Dezvoltării, Waldemar Buda, într-o declarație transmisă prin e-mail.

VIDEO PROFIT LIVE Irinel Gheorghe, CEO Sipex: M-aș bucur să vad că Guvernul gândește măsuri și pentru industria de construcții din România. E nevoie de legi și de o intervenție rapidă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Irinel Gheorghe, CEO Sipex: M-aș bucur să vad că Guvernul gândește măsuri și pentru industria de construcții din România. E nevoie de legi și de o intervenție rapidă

În septembrie, Polonia a impus sancțiuni Gazprom și a declarat că activele sale vor fi înghețate, după ce în aprilie a sancționat 50 de oligarhi și companii din Rusia, inclusiv Gazprom, pentru a crește presiunea asupra Moscovei cu privire la invazia sa din Ucraina, scrie News.ro.

În același timp, Rusia a oprit exporturile de gaze către Polonia, după ce Varșovia a refuzat să plătească în ruble.

”Facem tot ce putem pentru a contracara agresiunea Rusiei și a elimina capitalul și influența rusă, exproprierea nu este posibilă în conformitate cu constituția poloneză, prin urmare am decis să instituim un management obligatoriu”, a spus Buda.

În timp ce Europolgaz deține secțiunea poloneză lungă de 684 de kilometri a Yamal, conducta este operată de compania poloneză de transport de gaze Gaz-System.

După ce grupul Gazprom a fost sancționat, operatorul de conducte nu a avut un partener pentru a lua decizii cheie privind infrastructura.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
gazprom