Poluarea din România devine temă politică în Ungaria

Poluarea din România devine temă politică în Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2022

Trei politicieni ai partidului de opoziție Jobbik, care în ultimii ani a încercat să își schimbe ideologia inițială de extremă dreapta, au protestat în fața ambasadei României de la Budapesta cu o petiție și trei saci de deșeuri comunale, spunând că râurile transportă în Ungaria deșeuri din țara vecină vreme de mai multe decenii, potrivit agenției maghiare MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Béla Adorján, membru al consiliului județean Szabolcs-Szatmár-Bereg, a declarat că faptul că “vecinii noștri români ne poluează și ne otrăvesc viitorul pe o lungime de câteva sute de kilometri” nu numai că dăunează mediului, dar implică cheltuieli majore din partea autorităților din Ungaria, arată G4Media.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

El a adăugat că acest mod de a protesta a fost ales pentru că, pe de o parte, ministrul mediului de la București nu a vrut să discute cu ei despre această problemă, pe de altă parte nici plângerea penală, pe care au depus-o cu doi ani în urmă, nu a adus niciun rezultat, întrucât, după informațiile lor, cauza nu au ajuns nici măcar până la audierea martorilor.

Ministrul Mediului este Tanczos Barna, lider UDMR, partid cu care Jobbik are o relație extrem de rece. UDMR susține puternic FIDESZ, partidul maghiar de guvernământ.

Csaba Gyüre, deputatul partidului în Parlament, a subliniat că evenimentele constituie o încălcare a numeroase principii de drept și tratate internaționale, prin urmare autorii petiției solicită României să elimine depozitele de gunoi ilegale de pe teritoriul său și să asigure calitatea corespunzătoare a apelor care se varsă din România în Ungaria.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Gergő Keresztesy, președintele organizației de tineret a partidului, a atras atenția asupra responsabilității față de generațiile viitoare, subliniind că poluarea de acum dăunează apelor vii, care constituie una din principalele comori ale Ungariei. El a adăugat că găsirea soluției necesită un parteneriat și că niciun stat nu poate considera Bazinul Carpatic ca “un fel de groapă de gunoi”, potrivit MTI.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
romania
poluare