Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a fost invitat la un summit UE în martie

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a fost invitat la un summit UE în martie
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2018

Președintele Consiliului European Donald Tusk l-a invitat pe președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan la un summit al Uniunii Europene care va avea loc în Bulgaria în luna martie, informează Politico.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Preben Aamann, purtătorul de cuvânt al lui Tusk, a spus într-o postare pe Twitter că la summit vor fi prezenți și Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene și Boyko Borisov, prim-ministrul Bulgariei, țară care deține președinția Consiliului UE, scrie News.ro.

Aamann a adăugat că summit-ul ar urma să aibă loc pe 26 martie la Varna pentru a se discuta relațiile dintre Uniunea Europeană și Turcia precum și alte probleme regionale și internaționale.

Companii din Brazilia și India plus 5 fonduri de investiții luptă pentru cumpărarea producătorului Algocalmin, tranzacție de 2 miliarde euro CITEȘTE ȘI Companii din Brazilia și India plus 5 fonduri de investiții luptă pentru cumpărarea producătorului Algocalmin, tranzacție de 2 miliarde euro

Tensiunile dintre Ankara și UE s-au intensificat după lovitura de stat eșuată din Turcia la care autoritățile turce au reacționat arestând judecători, jurnaliști și membri importanți din opoziție.

În ultima lună, președintele turc a încercat să îmbunătățească relațiile cu liderii UE prin vizite la președintele francez Emmanuel Macron și la prim-ministrul italian Paolo Gentiloni.

În invitația pe care Tusk i-a trimis-o lui Erdogan, președintele Consiliului European scrie că în cadrul unei întâlniri din mai 2017, cei doi au căzut de acord să încerce un dialog deschis la toate nivelele. Această nouă întâlnire, a spus Tusk, „va fi o bună ocazie să examinăm împreună aspectele de interes comun precum și ultimele evenimente din Turcia, inclusiv situația statului de drept și a libertăților fundamentale”.

viewscnt
Afla mai multe despre
recep tayyip erdogan
summit ue
turcia