Primele fonduri confiscate de la un oligarh rus și folosite pentru a ajuta Ucraina

Primele fonduri confiscate de la un oligarh rus și folosite pentru a ajuta Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2023

Departamentul de Justiție al SUA a anunțat primul transfer al fondurilor rusești confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina, potrivit CNN. „Anunț astăzi că am autorizat primul transfer al fondurilor rusești confiscate, destinate Ucrainei”, a spus Merrick Garland, adăugând că bunurile au fost confiscate după ce oligarhul Konstantin Malofeyev a fost acuzat în aprilie, scrie Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această sumă va merge către Departamentul de Stat „pentru a sprijini poporul ucrainean”, a afirmat ministrul, arată news.ro.

Procurorul general ucrainean Andriï Kostine, prezent alături de el, a salutat acest transfer „în valoare de 5,4 milioane de dolari” pentru „reconstruirea Ucrainei”. „Toți ucrainenii au suferit într-un fel sau altul din cauza acestui război. Trebuie să ne asigurăm că poporul ucrainean primește despăgubiri pentru pagubele enorme suferite”, a transmis acesta.

Agricultori polonezi au protestat la graniță împotriva importului de cereale ucrainene CITEȘTE ȘI Agricultori polonezi au protestat la graniță împotriva importului de cereale ucrainene

Miliardarul rus Konstantin Malofeev este considerat una dintre principalele surse de finanțare pentru separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei. El a fost acuzat de „încercarea de a se sustrage de la sancțiuni folosind complici pentru a achiziționa și a conduce în secret instituții de presă din toată Europa”, potrivit Washingtonului.

De la începutul invaziei Ucrainei, Statele Unite au anunțat numeroase runde de sancțiuni împotriva companiilor sau cetățenilor ruși. Sancțiunile americane urmăresc în special înghețarea posibilelor active ale acestor oameni în Statele Unite și interzicerea tuturor interacțiunilor dintre ei cu băncile americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
sua