Principala legătură feroviară a Rusiei cu China a fost „paralizată” după „sabotarea” unui tunel de către serviciile secrete ucrainene

Principala legătură feroviară a Rusiei cu China a fost „paralizată” după „sabotarea” unui tunel de către serviciile secrete ucrainene
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2023

Principala legătură feroviară a Rusiei cu China a fost “paralizată” după ce Serviciul de Securitate al Ucrainei a aruncat în aer un tunel în republica rusă Buriatia.

Urmărește-ne și pe Google News

Exploziile din tunelul Severomuysky au fost puse la cale de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), „paralizând singura cale serioasă de comunicare feroviară între Federația Rusă și China”, a relatat joi postul de știri RBC-Ucraina, citând surse care au cunoștință despre acest lucru.

Românca Angela Crețu demisionează din postul de CEO al Avon CITEȘTE ȘI Românca Angela Crețu demisionează din postul de CEO al Avon

SBU a declarat pentru Newsweek că, oficial, nu poate „nici confirma, nici infirma implicarea” în incident, dar a adăugat că „moartea este singura perspectivă pe care o putem oferi ocupanților” care „au adus război, pierderi de vieți omenești și violență pe pământul nostru”.

„Vom putea vorbi despre cine se află în spatele acestui caz după victoria noastră. Care va veni cu siguranță în curând”, a adăugat SBU, arată G4Media.

Tunelul Severomuysky este o conexiune feroviară pe magistrala Baikal-Amur (BAM) din nord-vestul Buriatei.

BAM, construită de sovietici, este o cale ferată de tranzit crucială care traversează Siberia și este folosită pentru a livra transporturile de marfă către Asia. Este una dintre cele mai lungi rețele feroviare din lume, care se întinde pe aproximativ 4.300 de kilometri.

Canalul Telegram Baza, în limba rusă, care are legătură cu serviciile de securitate rusești, a declarat că un rezervor de combustibil a luat foc în tunelul din Buriatia în primele ore ale zilei de joi.

VIDEO Serviciile secrete ucrainene au declanșat un atac cibernetic. Zelenski a apărut pe toate posturile TV din Crimeea CITEȘTE ȘI VIDEO Serviciile secrete ucrainene au declanșat un atac cibernetic. Zelenski a apărut pe toate posturile TV din Crimeea

„A fost probabil un sabotaj”, a relatat joi canalul, adăugând că nu s-au înregistrat victime.

„Ce a provocat incendiul este încă necunoscut. Poliția și ofițerii FSB lucrează la fața locului. De asemenea, polițiștii și ofițerii serviciilor speciale lucrează în zonele de parcare a trenurilor”, a relatat Baza. FSB este principala agenție de securitate de stat din Rusia și principalul succesor al KGB-ului din epoca sovietică.

Publicația ucraineană Ukrainska Pravda a raportat, de asemenea, că tunelul a fost aruncat în aer de către SBU.

FOTO A început producția celor 100 de troleibuze care vor circula în București CITEȘTE ȘI FOTO A început producția celor 100 de troleibuze care vor circula în București

„Patru dispozitive explozive au explodat în timpul deplasării trenului de marfă. Acum, FSB lucrează la fața locului, iar lucrătorii feroviari încearcă fără succes să minimizeze consecințele operațiunii speciale a SBU”, a declarat o sursă pentru Ukrainska Pravda.

Sursa Ukrainska Pravda a mai spus că BAM este singura legătură feroviară majoră între Rusia și China și că a fost folosită pentru a transporta provizii militare. Iar în prezent această rută, pe care Rusia o folosește, în special pentru livrări militare, este paralizată.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
rusia