ANUNȚ Bancnotele euro vor avea un nou design

ANUNȚ Bancnotele euro vor avea un nou design
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2023

Bancnotele euro vor avea un nou design, cu teme care se vor concentra pe cultura, păsările și râurile din Europa, în cadrul eforturilor de a le face mai atrăgătoare, a anunțat Banca Centrală, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Urmând a fi lansate cel mai devreme spre finalul deceniului, bancnotele sunt menite, de asemenea, să reasigure opinia publică că numerarul va fi folosit în continuare, chiar dacă Banca Centrală Europeană lucrează la lansarea unui euro digital, arată Agerpres.

CONFIRMARE Cumpărătorul acțiunilor la Bonas CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Cumpărătorul acțiunilor la Bonas

Bancnotele cu teme culturale vor reprezenta monumente, lucrări de artă, literatură, descoperiri științifice și invenții. Temele din natură ar putea arăta râuri care traversează frontiere sau ar putea fi reprezentate de imagini cu păsări din diverse regiuni.

"Noile bancnote au un fir comun: conectarea europenilor, și despre asta este vorba în privința Europei și a monedei comune: conectarea noastră", a afirmat președinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde.

Raiffeisen închide banca pentru locuințe CITEȘTE ȘI Raiffeisen închide banca pentru locuințe

Designul final va fi ales în 2026 și ar putea dura câțiva ani până când noile bancnote euro vor fi puse în circulație. Modificările nu afectează monedele, care au teme naționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
bancnote