Procuratura Generală a Rusiei deschide dosar penal împotriva companiei Meta pentru postări care instigă la violență sau cer moartea lui Putin și solicită interzicerea companiei în Rusia

Procuratura Generală a Rusiei deschide dosar penal împotriva companiei Meta pentru postări care instigă la violență sau cer moartea lui Putin și solicită interzicerea companiei în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2022

Rusia a deschis un dosar penal împotriva Meta Platforms, compania-mamă a Facebook, și a decis să o desemneze drept ”organizație extremistă”, după ce platforma socială și-a schimbat regulamentul privind discursul instigator la ură pentru a permite utilizatorilor să instige la violență împotriva rușilor în contextul conflictului din Ucraina, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”A fost inițiat un dosar penal... în legătură cu solicitări ilegale de crimă și instigare la violență împotriva cetățenilor Federației Ruse de către angajații companiei americane Meta, care deține rețelele sociale Facebook și Instagram”, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei.

Comitetul raportează direct președintelui Vladimir Putin. Nu a fost imediat clar care ar putea fi consecințele dosarului penal, scrie News.ro.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Meta nu a oferit nicio declarație cu privire la acest subiect, conform sursei citate.

Un purtător de cuvânt al Meta a declarat, joi, că firma a relaxat temporar regulamentul privind discursul politic, și a permis astfel publicarea postărilor precum ”moarte invadatorilor ruși”, deși nu va permite apeluri la violență împotriva civililor ruși.

Meta a anunțat că schimbarea temporară urmărește să permită forme de exprimare politică care ar încălca în mod normal regulile sale. Consiliul său de supraveghere a comunicat, vineri, că urmărește îndeaproape războiul din Ucraina.

”Astfel de acțiuni ale managementului companiei nu numai că formează o idee că activitatea teroristă este permisă, ci vizează incitarea la ură și animozitate față de cetățenii Federației Ruse”, conform Procuratorii Generale a Rusiei.

Procuratura Rusiei a informat că a solicitat unei instanțe să recunoască Meta ca organizație extremistă și să îi interzică activitățile în Rusia.

E-mailuri interne ale Meta pe care Reuters le-a analizat au arătat că Meta a permis publicarea temporară de postări care cer moartea lui Putin sau a președintelui belarus, Aleksandr Lukașenko.

”Sperăm că nu este adevărat, deoarece dacă este adevărat, atunci va însemna că va trebui să existe măsurile cele mai decisive pentru a pune capăt activităților acestei companii”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Oficiului Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a anunțat că potențiala schimbare în politica Facebook este ”îngrijorătoare”.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
rusia