Proprietarul Zara își vinde operațiunile din Rusia, dar nu exclude o revenire

Proprietarul Zara își vinde operațiunile din Rusia, dar nu exclude o revenire
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 oct 2022

Proprietarul magazinelor Zara și Bershka, grupul spaniol Inditex, a ajuns la un acord privind vânzarea operațiunilor sale din Rusia, însă nu exclude o revenire pe piața rusă “dacă noi circumstanțe vor permite” acest lucru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Inditex a semnat un acord inițial pentru vânzarea activităților sale din Federația Rusă către grupul Daher, cu sediul în Emiratele Arabe Unite.

Daher activează preponderent în sectorul comerțului cu amănuntul și în cel imobiliar, potrivit Inditex, care precizează că tranzacția permite păstrarea unui număr “substanțial” de locuri de muncă, deoarece include transferul majorității contractelor de închiriere pentru magazine.

Sezamo: Vrem să ajungem cât mai repede, în câteva luni, la 1.500 de comenzi zilnice; Am testat piața jumătate de an CITEȘTE ȘI Sezamo: Vrem să ajungem cât mai repede, în câteva luni, la 1.500 de comenzi zilnice; Am testat piața jumătate de an

Tranzacția cu Daher marchează retragerea celei mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume din Rusia, la șapte luni după ce și-a suspendat vânzările pe această piață, ca răspuns la invazia militară din Ucraina.

Detaliile financiare nu au fost dezvăluite. Potrivit Inditex, impactul renunțării la operațiunile din Rusia ar trebui să fie acoperit de un provizion constituit anterior, în valoare de 216 milioane de euro.

Inditex și-a închis toate cele 502 de magazine din Rusia la începutul lunii martie, decizie care a afectat un număr de aproximativ 9.000 de angajați.

“Dacă în viitor Inditex va considera că noi circumstanțe permit revenirea mărcilor grupului pe această piață, Inditex și grupul Daher au opțiunea unei potențiale colaborări, prin intermediul unui acord de franciză”, potrivit grupului spaniol.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
zara rusia
inditex
retragere rusia
vanzare zara rusia
razboi
daher group