Protest la Budapesta. Guvernul a concediat opt profesori pentru că au făcut grevă

Protest la Budapesta. Guvernul a concediat opt profesori pentru că au făcut grevă
scris 1 dec 2022

Un protest spontan a fost declanșat la Budapesta după ce un comunicat al Ministerului de Interne a anunțat că opt profesori vor fi concediați pentru participarea lor la nesupunerea civilă, transmite publicația Telex.

Profesorii au fost concendiați pentru că au făcut grevă, fapt interzis de guvernul Orban, arată G4Media.

Grecia: Justiția obligă guvernul să-i reprimească pe angajații din spitale care nu au vrut să se vaccineze contra Covid CITEȘTE ȘI Grecia: Justiția obligă guvernul să-i reprimească pe angajații din spitale care nu au vrut să se vaccineze contra Covid

La aflarea veștii concedierilor, Frontul Studenților Uniți a anunțat o demonstrație în fața clădirii Ministerului de Interne, unde s-au adunat aproximativ o mie de persoane.

Katalin Törley, unul dintre profesorii concediați, a declarat că liderii districtului școlar, secretarul de stat responsabil cu educația publică, Sándor Pintér, ministrul de interne și Viktor Orbán sunt responsabili pentru concedieri, așa că ar trebui să demisioneze.

Estonia, justificând majorarea cheltuielilor de apărare: Rusia nu a fost slăbită în mod grav de război până în prezent CITEȘTE ȘI Estonia, justificând majorarea cheltuielilor de apărare: Rusia nu a fost slăbită în mod grav de război până în prezent

Începând de joi, unii profesori vor începe o perioadă nedeterminată de nesupunere civilă în mai multe școli.

La finalul demonstrației, ei au anunțat că vor începe o veghe pe termen nelimitat în fața Ministerului de Interne. Studenții au anunțat o grevă națională de sit-in pentru 8 decembrie și o demonstrație publică.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
profesori