Purtarea măștii FFP2 devine obligatorie în Austria

Purtarea măștii FFP2 devine obligatorie în Austria
scris 25 ian 2021

Austriecii au înlocuit luni măștile faciale de pânză cu măști de protecție de tip FF2, devenite de acum obligatorii pentru cei cu vârste de peste 14 ani în mijloacele de transport, magazine, locurile de prestare a serviciilor și cabinetele medicale, relatează France Presse.

De acum în Austria este necesară purtarea acestor măști, considerate ca având o filtrare mai eficientă - blochează 94% din aerosoli - în autobuze, tramvaie, trenuri și metrou. Măsura se aplică și în supermarketuri și în locurile de prestări servicii cum ar fi atelierele de reparații auto sau cabinetele medicale, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Surpriză: Grupul Agricover, controlat de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, unul dintre principalii jucători agribusiness din România, având alături BERD, vine la bursă pentru 40 milioane euro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Surpriză: Grupul Agricover, controlat de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, unul dintre principalii jucători agribusiness din România, având alături BERD, vine la bursă pentru 40 milioane euro

Profesorii, lucrătorii în depozite, precum și funcționarii din serviciul public aflați în contact cu populația trebuie de asemenea să respecte această regulă la locul de muncă, cu excepția cazului în care pot menține distanța de doi metri.

Femeile însărcinate și persoanele care prezintă contraindicații medicale sunt exceptate, la fel ca personalul care acceptă să facă teste regulate pentru detectarea coronavirusului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ffp2
masca
austria