Putin afirmă că Rusia își va folosi armele nucleare doar dacă va fi atacată

Putin afirmă că Rusia își va folosi armele nucleare doar dacă va fi atacată
scris 19 oct 2018

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia își va folosi armele nucleare doar în situația în care va fi atacată, scrie Associated Press.

Declarațiile au fost făcute la Soci, la o întâlnire a Clubului de Discuții Valdai, scrie News.ro.

Doctrina nucleară a Rusiei nu stipulează un atac preventiv, dar Moscova este determinată să răspundă la un atac al unui potențial agresor, a declarat Putin.

ANALIZĂ Ce impact poate avea limitarea gradului de îndatorare la persoane fizice. „Probabil că unele IFN o să se retragă din piață”. Sumele exacte care vor mai putea fi împrumutate de români CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Ce impact poate avea limitarea gradului de îndatorare la persoane fizice. „Probabil că unele IFN o să se retragă din piață”. Sumele exacte care vor mai putea fi împrumutate de români

„Conceptul nostru este să răspundem la un atac. Pentru cei care știu, nu trebuie să explic despre ce este vorba, dar pentru cei neinițiați, voi explica din nou. Acest lucru înseamnă că suntem pregătiți și vom folosi armele nucleare doar când suntem siguri că un potențial agresor atacă Rusia”, a declarat Putin.

„Agresorul trebuie să știe că răspunsul este inevitabil și că va fi distrus. Iar noi, victimele agresiunii, vom merge în rai ca martiri în timp ce ei vor muri, pentru că nici nu vor avea timp să se căiască”, a adăugat el.

Putin a precizat că Rusia nu ar începe niciodată un război nuclear, pentru că acest lucru ar duce la o catastrofă.

În ceea ce privește relațiile cu Statele Unite, președintele rus a declarat că el și omologul său american, Donald Trump, au viziuni diferite privind anumite probleme, dar acest lucru nu împiedică un dialog bilateral.

„Avem un dialog normal, chiar profesionist iar el cu siguranță mă ascultă și nu doar că ascultă, reacționează la argumentele interlocutorului său și pot vedea acest lucru. Poate că nu este de acord în anumite privințe, la fel cum nici eu nu sunt de acord cu el uneori”, a declarat Putin.

Privind dispariția jurnalistului saudit de la Washington Post, Jamal Khashoggi, Putin a declarat că Rusia nu are destule informații în acest sens, adăugând că el consideră că SUA sunt responsabile parțial.

„Din ce știu, jurnalistul dispărut a locuit în Statele unite. El nu a locuit în Rusia, ci în SUA. Din cauza aceasta, bineînțeles, SUA au o anumită responsabilitate pentru ce i s-a întâmplat. Este fără îndoială”, a afirmat Putin.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
arsenal nuclear
putin
rusia