Putin instaurează legea marțială în cele patru teritorii ucrainene pe care le-a anexat. Ce înseamnă asta

Putin instaurează legea marțială în cele patru teritorii ucrainene pe care le-a anexat. Ce înseamnă asta
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2022

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat să se instaureze legea marțială în cele patru teritorii ucrainene - Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojia - pe care le-a anexat la sfârșitul lui septembrie, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Liderul de la Kremlin a anunțat această măsură în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate rus, difuzat în direct la televiziune, scrie News.ro.

Kremlin: Cele patru regiuni ucrainene anexate se află sub protecția arsenalului nuclear rusesc CITEȘTE ȘI Kremlin: Cele patru regiuni ucrainene anexate se află sub protecția arsenalului nuclear rusesc

Kremlinul a publicat apoi un decret în care se aratăâ că legea marțială intră în vigoare în cele patru teritorii ucrainene anexate începând de joi, de la miezul nopții.

Declararea legii marțiale oferă Kremlinului un control mai strict asupra acestor zone, inclusiv prin controlul libertății de mișcare.

Legea marțială este atunci când autoritatea militară este pusă temporar în locul regimului civil.

Legislația rusă prevede o serie de măsuri în cazul instaurării legi marțiale - între altele, o consolidare a măsurilor de securitate, o interdicție de circulație pe timpul nopții, interzicerea adunărilor publice, evacuarea unor întreprinderi strategice, interdicția de a părăsi teritoriul respectiv, internarea populației, aplicarea cenzuerii militare în telecomunicații.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
legea marțială