Putin, la summitul CSI: Moldova își pierde identitatea

Putin, la summitul CSI: Moldova își pierde identitatea
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2023

Liderul rus Vladimir Putin a declarat la summitul statelor din Comunitatea Statelor Independente (CSI), care are loc la Bișkek, în Kîrgîzstan, că Republica Moldova „își pierde identitatea”, din cauza politicii promovate de actuala conducere, a relatat agenția Interfax, preluată de NewsMaker.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

„O țară ca Moldova practic își pierde identitatea. Elitele acestei țări în general cred că nu sunt moldoveni, se numesc români. Dar aceasta este alegerea lor - o pierdere completă a identității țării. Aceasta este alegerea actualei conduceri a Moldovei”, a spus Putin.

Nou termen de finalizare a preluării Enel de către PPC CITEȘTE ȘI Nou termen de finalizare a preluării Enel de către PPC

Liderul de la Moscova a punctat că „nimeni” în afară de cetățenii Republicii Moldova, „care se consideră moldoveni, nu poate împiedica acest lucru”, scrie News.ro.

„Aceasta este alegerea fiecăruia dintre noi: vrem să ne păstrăm sau nu identitatea. Lucrul în cadrul CSI ne oferă această oportunitate și, dimpotrivă, ne întărește pozițiile, fără a interfera în cooperarea unii cu alții și respectând caracteristicile noastre naționale”, a declarat Putin.

Comentariile sale vin în condițiile în care autoritățile de la Chișinău au anunțat că Republica Moldova se va retrage treptat din CSI, pe fondul agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei. În 2023, Chișinăul a denunțat o serie de acorduri semnate în cadrul organizației create în 1991, după destrămarea URSS, reamintește NewsMaker.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
moldova