Raiffeisen Bank International achiziționează Akcenta, furnizor de operațiuni de schimb valutar și plăți din Europa Centrală și de Est

Raiffeisen Bank International achiziționează Akcenta, furnizor de operațiuni de schimb valutar și plăți din Europa Centrală și de Est
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2021

Raiffeisen Bank Internațional AG, acționarul majoritar al Raiffeisen Bank România, a ajuns la un acord pentru achiziționarea Akcenta, furnizor de plăti din Cehia.

Conform structurii de proprietate propuse, RBI va achiziționa 70% din Akcenta, iar restul de 30% vor fi achiziționate de filiala cehă a RBI, Raiffeisenbank. Tranzacția este supusă aprobării instituțiilor abilitate și se așteaptă să fie încheiată până la sfârșitul lunii mai.

Hotel din Mamaia - obligat de instanță să restituie unui client banii pe sejur CITEȘTE ȘI Hotel din Mamaia - obligat de instanță să restituie unui client banii pe sejur

Această achiziție susține strategia RBI de a deveni lider pe piață schimburilor valutare în Europa Centrală (ECE). 75 % din piață FX din ECE este acoperită de bănci și 25% de furnizori nebancari, așa cum este și Akcenta.

„Ne dorim să ne creștem cota de piață în ambele segmente. De aceea această achiziție se încadrează perfect în strategia noastră, atât în ceea ce privește extinderea activităților noastre, dar ne ajută și în transformarea noastră digitală, prin valorificarea experienței unui participant de succes din piață nebancară”, a declarat Lukasz Januszewski, membru al consilului de administrației al RBI, responsabil pentru piețe și investiții.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Akcenta furnizează servicii de schimb valutar, plăti internaționale și operațiuni la termen pentru peste 43.000 de clienți, IMM-uri din Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Polonia, România și Germania. La finalul anului 2020, compania avea active totale de 93 de milioane de euro, iar valoarea tranzacțiilor procesate se apropie de 7 miliarde de euro. Akcenta va colabora îndeaproape cu departamentele de plăti și schimburi valutare din băncile grupului RBI, însă nu va fi integrată în grup.

„Această abordare ne permite să valorificăm sinergiile, asigurând în același timp flexibilitatea și potențialul de creștere al Akcenta”, a adăugat Januszewski. 

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank internațional
akcenta