ING Bank România, din nou amendată cu argumentul deficiențelor în prelucrarea datelor personale ale clienților

ING Bank România, din nou amendată cu argumentul deficiențelor în prelucrarea datelor personale ale clienților
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 11 feb 2021

ING Bank România a fost sancționată cu amendă de 1.000 euro pentru că ar fi încălcat prevederile Regulamentului General privind Protecția Datelor (RGPD) atunci când a transmis unele fișiere către un partener contractual, prin intermediul unei societăți mandatare, în vederea emiterii unor polițe de asigurare. Fișierele transmise ar fi conținut informații neactualizate, întrucât angajații departamentului de monitorizare al polițelor de asigurare nu ar fi verificat și procesat polițele de asigurare în conformitate cu procedura de lucru, fiind afectate 270 de persoane fizice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

"În urma primirii unei notificări de încălcare a securității datelor din partea ING Bank N.V. Amsterdam s-a demarat o investigație și s-a constatat că acest operator a transmis, la două date diferite, unele fișiere către un partener contractual, prin intermediul unei societăți mandatare, în vederea emiterii unor polițe de asigurare. Fișierele transmise conțineau informații neactualizate, întrucât angajații departamentului de monitorizare al polițelor de asigurare nu au verificat și procesat polițele de asigurare în conformitate cu Procedura de lucru, fiind afectate 270 de persoane fizice. Având în vedere aceste aspecte, s-a stabilit că nu au fost suficiente măsurile tehnice și organizatorice implementate de operator înainte de incident, ceea ce a condus la încălcarea confidențialității datelor cu caracter personal", susține Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

INTERVIU Andrei Săvescu, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Andrei Săvescu, despre premium în business

Banca a mai fost sancționată de ANSPDCP cu 3.000 de euro pentru că ar fi încălcat prevederile Regulamentului General privind Protecția Datelor (RGPD) prin prelucrarea datelor cu caracter personal ale unei persoane fizice ulterior încheierii relației contractuale cu instituția bancară.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing bank
gdpr
anspdcp
amenda