Record de turiști în Grecia în pofida caniculei și incendiilor

Record de turiști în Grecia în pofida caniculei și incendiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2023

Numărul turiștilor străini care au vizitat Grecia de la începutul anului și până în prezent a atins un nivel record, în pofida incendiilor și caniculei care au lovit țara în perioada estivală, arată datele statistice, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În perioada cuprinsă între începutul lunii ianuarie și sfârșitul lunii august, un număr de 22,65 milioane de turiști au vizitat țara mediteraneană renumită pentru insulele sale din Marea Egee și site-urile antice, precum Acropola ateniană, în creștere cu 18,4% comparativ cu perioada similară din 2022, a informat Banca centrală a Greciei.

Șoferii de taxi, Uber, Bolt, acuzați de discriminare dacă refuză anumite persoane și animale. Acces liber în toate locurile publice pentru câinele-ghid CITEȘTE ȘI Șoferii de taxi, Uber, Bolt, acuzați de discriminare dacă refuză anumite persoane și animale. Acces liber în toate locurile publice pentru câinele-ghid

Numărul de vizitatori înregistrat în primele opt luni ale anului este mai mare decât recordul absolut, înregistrat în aceeași perioadă a anului 2019, când Grecia a fost vizitată de 21,84 milioane de turiști. Ulterior, sezoanele turistice din 2020 și 2021 au fost puternic afectate de restricțiile de călătorie introduse pentru a lupta cu pandemia de Covid-19, scrie Agerpres.

În contextul în care industria turistică reprezintă motorul economiei Greciei, sezonul 2023 a fost marcat de incendii devastatoare provocate de unul dintre cele mai lungi episoade de caniculă cu care s-a confruntat Grecia. Aceste incendii, declanșate de temperaturi care local au depășit 46 de grade Celsius, au afectat în special unele dintre principalele destinații turistice, precum insula Rodos, din Marea Egge (sud-est), și Corfu, în Marea Ionică (nord-vest).

În luna iulie, zeci de mii de persoane, printre care și numeroși turiști, au trebuit să fie evacuate de pe cele două insule odată cu avansul flăcărilor.

În luna august, incendii violente au lovit din nou Grecia.

Cu toate acestea, numai în luna august, care în mod tradițional este perioada de apogeu a sezonului turistic în zona mediteraneană, numărul turiștilor străini a atins 6,48 milioane, adică o creștere de 10,4% comparativ cu 2022.

Eticheta cărnii comercializate va indica obligatoriu prețul de achiziție. Carnea sintetică, interzisă. Noi interdicții de etichetare și comercializare CITEȘTE ȘI Eticheta cărnii comercializate va indica obligatoriu prețul de achiziție. Carnea sintetică, interzisă. Noi interdicții de etichetare și comercializare

Totuși, în luna august 2019, turiștii străini au fost puțin mai numeroși, de 6,76 milioane.

Turiștii proveniți din SUA au fost mai mulți în acest an, cu o creștere de 50,3% în luna august comparativ cu luna august a anului trecut.

Într-o țară unde activitatea turistică reprezintă aproximativ un sfert din PIB, unii denunță însă flagelul "turismului excesiv" pe anumite insule și prețurile exorbitante pe alte insule precum Mykonos și Santorini.

Pe parcursul verii a avut loc o "mișcare a prosoapelor", o inițiativă a cetățenilor greci care au protestat împotriva umbrelelor și șezlongurilor care au invadat plajele publice și care sunt închiriate uneori la tarife foarte mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turisti