Redresarea economiei Austriei în 2021 va fi mai lentă decât se estima

Redresarea economiei Austriei în 2021 va fi mai lentă decât se estima
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2020

Banca Centrală a Austriei (ONB) a modificat ușor estimarea privind declinul economiei în acest an, la 7,1%, și a înrăutățit previziunile pentru anul viitor, pe fondul efectelor celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În iunie, ONB prognoza o scădere a PIB-ului de 7,2% în 2020, cu condiția să nu existe al doilea val al pandemiei. Dacă al doilea val va fi mai puțin sever decât primul, economia se va contracta cu aproximativ 9,2%, previziona atunci Banca Centrală a Austriei.

Ferrari - directorul a demisionat neașteptat, acțiunile scad CITEȘTE ȘI Ferrari - directorul a demisionat neașteptat, acțiunile scad

De atunci, țara a fost lovită mai puternic de al doilea val al pandemiei, forțând Guvernul să introducă noi restricții.

Autoritățile austriece se așteaptă la un declin al PIB-ului de 6,8% în acest an, urmat de o creștere cu 4,4% anul următor.

Deficitul ar urma să ajungă la 9,5% din PIB în 2020 și va fi cel mai mare înregistrat de Austria de la debutul publicării datelor statistice în 1954. De asemenea, datoria Austriei raportată la PIB va urca până la 84% în acest an, de la 70,5% anul trecut, urmând să ajungă la 85% din PIB în 2022, a previzionat recent Ministerul de Finanțe.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
onb