Liderii statelor membre ale UE au decis sancționarea Turciei

Liderii statelor membre ale UE au decis sancționarea Turciei
scris 11 dec 2020

Liderii statelor membre ale UE, reuniți joi la Bruxelles în cadrul summitului Consiliului European, au decis să sancționeze acțiunile "ilegale și agresive" ale Turciei în Marea Mediterană împotriva Greciei și Ciprului, informează AFP citând un purtător de cuvânt al Consiliului European.

"Măsurile hotărâte vor fi sancțiuni individuale și se vor putea decide măsuri suplimentare dacă Turcia își continuă acțiunile", a explicat un diplomat european, scrie Agerpres.

Decizie definitivă: Dosarul Mineriadei din iunie 1990, întors la Parchetul Militar, pe motiv de nulitate a rechizitoriului CITEȘTE ȘI Decizie definitivă: Dosarul Mineriadei din iunie 1990, întors la Parchetul Militar, pe motiv de nulitate a rechizitoriului

O listă de nume va fi întocmită în următoarele săptămâni și va fi supusă aprobării statelor membre, conform concluziilor adoptate de participanții la summit.

Subiectele de dispută cu Turcia s-au înmulțit. Ankara s-au angajat în acțiuni provocatoare împotriva Greciei și a Ciprului, dar și militar în conflictele din Libia, Siria și Nagorno-Karabah.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
sanctiuni