Rusia pregătește măsuri pentru stabilizarea prețurilor alimentelor

Rusia pregătește măsuri pentru stabilizarea prețurilor alimentelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 dec 2020

Rusia pregătește măsuri pentru stabilizarea prețurile alimentelor pe plan intern, a anunțat joi premierul Mikhail Mishustin, la o zi după ce președintele Vladimir Putin i-a criticat pe oficiali și pe jucătorii de pe piață că au majorat prețurile la pâine, făină, zahăr și ulei de floarea soarelui, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Trebuie să adoptăm măsuri concrete pentru a menține prețurile în mod eficient la produsele care sunt importante pentru oameni, în linie cu instrucțiunile șefului statului", a declarat Mishustin la reuniunea Guvernului, descriind majorarea prețurilor ca "inacceptabilă în contextul scăderii veniturilor", scrie Agerpres.

Consiliul Concurenței: Consumatorii - dispuși să meargă pe jos doar 1 km pentru medicamente. Modul de analiză a cazurilor din domeniul comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice va fi schimbat CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței: Consumatorii - dispuși să meargă pe jos doar 1 km pentru medicamente. Modul de analiză a cazurilor din domeniul comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice va fi schimbat

Premierul rus nu a dat amănunte suplimentare privind măsurile care vor fi adoptate, dar a precizat că ele se adaugă celor luate deja privind majorarea din ianuarie a taxelor de export pentru semințele de floarea soarelui.

În ultimii 20 de ani, Rusia a trecut de la o țară dependentă de importurile de grâu la una care este responsabilă pentru o cincime din vânzările mondiale, grație solului fertil care produce recolte mari la prețuri atractive. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
alimente
preturi