Republica Moldova declară stare de urgență în sectorul energiei din cauza lipsei gazelor

Republica Moldova declară stare de urgență în sectorul energiei din cauza lipsei gazelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2021

Republica Moldova va declara stare de urgență în sectorul energiei din cauza deficitului de gaze naturale și absenței unui nou acord de energie cu grupul rus Gazprom, a declarat vicepremierul Andrei Spînu, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Moldova dorește să negocieze livrări de gaze din România și Ucraina, sperând în același timp să semneze un contract nou cu Gazprom până la sfârșitul acestei luni, a spus Spînu.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

”Avem programate negocieri cu Gazprom. Dorim să semnăm un contract pentru livrări de gaze din partea Gazprom, îm termeni buni pentru populația din Moldova”, a subliniat acesta.

Gazprom a refuzat să comenteze, scrie News.ro.

În starea de urgență, care intră în vigoare joi, companiile energetice vor avea mai multe puteri, dar detaliile nu au fost încă publicate.

Contratul Moldovei cu Gazprom a expirat la sfârșitul lunii septembrie. Guvernul a cerut o prelungire, dar nu a acceptat prețul dorit de Gazprom, de 790 de dolari pentru 1.000 de metri cubi de gaze.

Opoziția a dat vina pe președintele Maia Sandu, afirmând că aceasta ar fi trebuit să meargă la Moscova să negocieze un acord nou. Sandu a spus că acordul trebuie negociat de companii și nu de președinte.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
republica moldova
energie