România pierde o nouă potențială investiție: Cel mai mare producător de ciocolată a ales Serbia pentru prima sa fabrică din Europa de Sud-Est

România pierde o nouă potențială investiție: Cel mai mare producător de ciocolată a ales Serbia pentru prima sa fabrică din Europa de Sud-Est

Foto: Flickr/Barry Callebaut

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 apr 2019

Grupul elvețian Barry Callebaut, cel mai mare producător de ciocolată industrială și produse premium din cacao, construiește în Serbia prima sa fabrică din Europa de Sud-Est.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Barry Callebaut a semnat un memorandum de înțelegere cu Guvernul Serbiei pentru construcția fabricii în orașul Novi Sad, situat la circa 90 de kilometri de capitala Belgrad.

Unitatea va avea o capacitate anuală de producție de peste 50.000 de tone, investițiile în proiect fiind estimate la 50 de milioane de euro în următorii cinci ani.

EXCLUSIV VIDEO Unul din cele mai mari cluburi de manele a intrat în insolvență. Cât încasa Universitatea Politehnică de pe urma lui CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Unul din cele mai mari cluburi de manele a intrat în insolvență. Cât încasa Universitatea Politehnică de pe urma lui

Fabrica va deveni operațională până în anul 2021 și va servi drept hub pentru Barry Callebaut în regiune, potrivit reprezentanților grupului.

Barry Callebaut, grup creat în 1996 în urma fuziunii dintre producătorul belgian de ciocolată Callebaut și compania franceză Cacao Barry, este lider mondial în producția de ciocolată industrială și produse premium din cacao. Cu sediul la Zurich, grupul operează 59 de unități de producție în peste 30 de țări, având 11.500 de angajați și vânzări anuale de aproape 6 miliarde de euro.

Recent au apărut informații privind alegerea Serbiei pentru viitoarea uzină Skoda, după cele anterioare privind alegerea Turciei, care ar elimina România și Bulgaria din ecuație.

De asemenea, Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, s-a retras recent din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
barry callebaut
fabrica ciocolata
serbia
investitie
extindere
europa de sud-est