România și Grecia au înregistrat în 2017 cel mai mic declin din UE al persoanelor cu risc de sărăcie, în urma tranferurilor sociale

România și Grecia au înregistrat în 2017 cel mai mic declin din UE al persoanelor cu risc de sărăcie, în urma tranferurilor sociale
scris 13 nov 2018

România și Grecia au înregistrat în 2017 cel mai mic declin din UE al numărului de persoane cu risc de sărăcie, în urma transferurilor sociale, potrivit datelor publicate marți de biroul european de statistică, Eurostat.

În România, numărul acestor persoane a scăzut anul trecut cu 17%, iar în Grecia cu 16%. Cea mai mare scădere a avut loc în Finlanda, de 57%, iar în Danemarca de 51%, scrie News.ro.

Netflix pregătește abonamente mai ieftine CITEȘTE ȘI Netflix pregătește abonamente mai ieftine

Pe ansamblul Uniunii Europene, în nouă state membre această reducere a fost de sub 25%.

Potrivit estimărilor, transferurile sociale din 2017 au avut ca efect o reducere de 32,4% a numărului de persoane aflate în risc de sărăcie din UE. Cu excepția anului 2013, numărul acestor persoane a scăzut în fiecare an începând din 2010, când era de 36,8%.

Transferurile sociale includ beneficii acordate de autoritățile centrale sau locale precum indemnizațiile de șomaj, ajutoare pentru familii, beneficii legate de educație, indemnizații de boală.  La realizarea acestei statistici nu au fost luate în considerare și pensiile.

viewscnt
Afla mai multe despre
risc de saracie
grecia
romania