Rusia a dublat prețul pentru gazele naturale livrate Republicii Moldova în luna aprilie

Rusia a dublat prețul pentru gazele naturale livrate Republicii Moldova în luna aprilie
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2022

Republica Moldova va plăti în luna aprilie un preț de 1.193 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze naturale livrate de Rusia, a anunțat președintele Consiliului de Administrație a companiei Moldovagaz, Vadim Ceban, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Comparativ, în luna martie, Republica Moldova a plătit un preț de 547,26 de dolari pentru fiecare mie de metri cubi de gaze naturale livrate de Rusia, scrie Agerpres.

FOTO Gigantul american Bath & Body Works, unul dintre cei mai mari comercianți cu amănuntul din lume, a intrat în România CITEȘTE ȘI FOTO Gigantul american Bath & Body Works, unul dintre cei mai mari comercianți cu amănuntul din lume, a intrat în România

În luna octombrie 2021, MoldovaGaz și Gazprom au prelungit pentru cinci ani acordul de furnizare de gaze naturale. În conformitate cu prevederile noului contract, Gazprom cere ca plata pentru gazele naturale livrate să fie făcută în avans până la data de 20 a fiecărei luni.

Tot potrivit termenilor contractului, prețul este stabilit în fiecare lună și depinde de prețurile spot la gaze naturale și petrol.

Vadim Ceban anunța luna trecută că de la 1 mai 2022, Moldovagaz va plăti Gazprom numai în ruble sau euro, în condițiile în care anterior a plătit și în dolari americani. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
gaze naturale
moldova