Rusia cere înregistrarea vaccinului împotriva covid-19 Sputnik V în Uniunea Europeană

Rusia cere înregistrarea vaccinului împotriva covid-19 Sputnik V în Uniunea Europeană
scris 20 ian 2021

Autoritățile ruse au depus o cerere de înregistrare în Uniunea Europeană (UE) a vaccinului împotriva covid-19 Sputnik V, a anunțat miercuri Fondul rus de investiții directe (RDIF), care a participat la dezvoltarea vaccinului, relatează AFP.

Fondul a anunțat într-un comunicat că a ”depus o cerere de înregistrare și se așteaptă ca o primă examinare (a documentelor trimise) să aibă loc în februarie”, scrie News.ro.

Un purtător de cuvânt al fondului a declarat pentru AFP că această cerere a fost depusă marți, la Agenția Euroepajă a Medicamentului (EMA).

Timișoara și Cluj-Napoca, în Top 20 cele mai sănătoase orașe de locuit din lume, devansând München sau Copenhaga CITEȘTE ȘI Timișoara și Cluj-Napoca, în Top 20 cele mai sănătoase orașe de locuit din lume, devansând München sau Copenhaga

Documentele cerute - rezultatele interimare ale testelor clinice din faza 3, care se află în curs - urmează să fie trimise și examinate treptat.

”Pe baza seriei de examinări, EMA va decide cu privire la autorizarea vaccinului Sputnik V în Uniunea Europeană”, precizează fondul.

EMA a anunțat, la rândul său, într-un comunicat transmis AFP, că ”va comunica atunci când o procedură de examinare continuă va începe”.

”Noi am demarat la sfârșitul lui octombrie procesul autorizării vaccinului în Europa. Este un proces de anvergură, al cărui obiectiv este obținerea permisiunii utilizării vaccinului în UE”, precizează un purtător de cuvânt al fondului.

”Înregistrarea este o etapă importantă”, apreciază el.

Denumit Sputnik V ca omagiu adus primului satelit lansat de către URSS în 1957, vaccinul rusesc împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2 a fost primit cu scepticism în lume, din cauza unui anunț considerat prematur, încă din august, înainte de începerea testelor clinice în masă (faza 3) și de publicarea rezultatelor științifice.

Potrvit Fondului suveran rus, Sputnik V este înregistrat în Belarus, Serbia, Argentina, Bolivia, Algeria, în teritoriile palestiniene, Venezuela, Paraguay și Turmenistan.

Directorul general al fondului anunța săptămâna trecută că această cere urma să fie transmisă UE săptămâna viitoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
sputnik v