Rusia intenționează să folosească rubla digitală în tranzacțiile bilaterale cu China, pentru a reduce dominația SUA pe piața financiară globală

Rusia intenționează să folosească rubla digitală în tranzacțiile bilaterale cu China, pentru a reduce dominația SUA pe piața financiară globală
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 sep 2022

Rusia intenționează să folosească rubla digitală în tranzacțiile bilaterale cu China, pentru a reduce dominația SUA pe piața financiară globală, a declarat Anatoli Aksakov, șeful comisiei financiare din Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Statul rus, ca multe alte țări, a dezvoltat o monedă digitală, pentru a-și moderniza sistemul financiar, să accelera plățile și a reduce riscul implicat de criptomonede, scrie News.ro.

FMI recomandă României adoptarea unor reforme fiscale și eliminarea treptată a plafoanelor pentru prețurile la energie CITEȘTE ȘI FMI recomandă României adoptarea unor reforme fiscale și eliminarea treptată a plafoanelor pentru prețurile la energie

Banca centrală a Rusiei efectuează deja teste împreună cu băncile, pentru rubla digitală, într-o perioadă în care sancțiunile impuse Moscovei din cauza invadării Ucrainei au limitat accesul Rusiei la o mare parte din infrastructura financiară mondială.

În aceste condiții, Rusia caută mijloace alternative pentru efectuarea tranzacțiilor, a spus Aksakov într-un interviu acordat unei publicații a Parlamentului rus.

”Tema activelor financiare digitale, rublei digitale și criptomonedelor se intensifică în prezent în societate, deoarece țările occidentale impun sancțiuni și creează probleme pentru transferurile bancare, inclusiv în decontările internaționale”, a spus Aksakov.

El a adăugat că direcția digitală este cheia, deoarece fluxurile financiare pot ocoli sistemele controlate de țări neprietenoase.

Banca centrală și guvernul s-au confruntat tot anul cu privire la reglementarea criptomonedelor.

Aksakov a spus că speră că o legislație va apărea în acest an. El a adăugat că următorul pas pentru rubla digitală ar fi lansarea acesteia pentru tranzacțiile bilaterale cu China, care și-a testat deja yuanul digital.

”Dacă lansăm acest lucru, atunci alte țări vor începe să-l folosească în mod activ în viitor, iar controlul Americii asupra sistemului financiar global se va încheia efectiv”, a spus Aksakov.

Pe măsură ce națiunile occidentale au evitat Rusia, cooperarea cu Beijingul a devenit din ce în ce mai importantă pentru Moscova. Cele două națiuni au crescut comerțul bilateral, iar companiile rusești au început să emită obligațiuni în yuani.

Unii experți ai băncilor centrale au sugerat, de asemenea, că noile tehnologii înseamnă că țările ar putea să trateze mai direct între ele, făcându-le mai puțin dependente de canalele de plată dominate de Occident, cum ar fi sistemul SWIFT, la care multe bănci rusești au pierdut accesul din cauza sancțiunilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
rubla
sua