VIDEO Putin anulează asaltul asupra Azovstal, dar menține asediul. „Nicio muscă să nu zboare”. „Eliberarea Mariupolului, un succes”

VIDEO Putin anulează asaltul asupra Azovstal, dar menține asediul. „Nicio muscă să nu zboare”. „Eliberarea Mariupolului, un succes”
scris 21 apr 2022

​​Vladimir Putin a anunțat că a anulat luarea cu asalt a combinatului Azovstal, unde este rezistența din Mariupol. Liderul de la Kremlin a precizat însă că asediul continuă.

„Închideți această zonă industrială, astfel încât nici musca să nu zboare”, a spus el, potrivit Tass.

VIDEO & FOTO BMW lansează noua Serie 7 electrică și primul i7 din istorie CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO BMW lansează noua Serie 7 electrică și primul i7 din istorie

Mișcarea anunțată de Kremlin indică faptul că Moscova și-a schimbat tactica, optând pentru scenariul în care ultimii luptători sunt lăsați să moară de foame până se predau treptat, relatează BBC.

Desigur, există și posibilitatea ca rușii să le ofere șansa de a fi evacuați.

Putin a explicat că anularea asaltului asupra Azovstal vizează salvarea vieților militarilor ruși, scrie Hotnews.ro.

Putin i-a transmis acest ordin ministrului Apărării, Serghei Șoigu, care îl informase pe președintele rus că peste 2.000 de luptători ucraineni sunt încă în imensa fabrică, care are o mare componentă subterană, scrie Reuters.

Putin i-a cerut, de asemenea, lui Shoigu să le ceară încă o dată celor care încă nu au depus armele să facă acest lucru. „Partea rusă le garantează viața și un tratament decent în conformitate cu actele juridice internaționale relevante. Toți cei răniți vor primi îngrijiri medicale calificate", a spus el, citat de Tass.

Anterior, unul dintre aliații de bază ai lui Vladimir Putin, liderul cecen Ramzan Kadîrov, a spus că trupele rusești vor cuceri joi complet orașul Mariupol și vor doborî rezistența soldaților de la complexul Azovstal, transmite Reuters.

Kievul a anunțat că este dispus la negocieri necondiționate pentru evacuarea trupelor și civililor captivi la Azovstal.

„Eliberarea Mariupolului, un succes”

Putin a susținut, totodată”, că „eliberarea Mariupolului” este un succes.

„În final, eliberarea Mariupolului este un succes”, a spus Putin în întâlnirea cu Șoigu, difuzată la TV.

Șoigu îl informase că Mariupolul este sub controlul Rusiei, cu excepția zonei Azovstal.

viewscnt
Afla mai multe despre
azovstal
​​vladimir putin