Rusia majorează prețurile minime la vodcă, brandy și coniac. Cât va costa o sticlă

Rusia majorează prețurile minime la vodcă, brandy și coniac. Cât va costa o sticlă
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 oct 2023

Ministerul rus de Finanțe a propus majorarea de la 1 ianuarie 2024 a prețurilor minime la vodcă, brandy și coniac, a anunțat agenția rusă de presă Interfax.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Profit.ro organizează pe 23 octombrie Profit E-commerce - Ediția a IV-a, cu sprijinul  Alpha Bank, Mastercard, Nordis Group, Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO), eShopTen, UniCredit Bank.

Programul evenimentului poate fi văzut AICI 

Prin proiectul de regulament, prețul minim de vânzare cu amănuntul la vodcă va fi de 299 de ruble (3,08 dolari, 11 lei) pentru o jumătate de litru, de la 281 de ruble în prezent, arată Agerpres.

Prețul minim la brandy va fi de 403 ruble (19,3 lei) pentru o jumătate de litru, de la 375 de ruble, și de 556 de ruble (26,6 lei) pentru o jumătate de litru de coniac, de la 517 ruble, conform propunerii Ministerului de Finanțe.

CONFIRMARE O nouă amendă record în retail, după cea aplicată Selgros CITEȘTE ȘI CONFIRMARE O nouă amendă record în retail, după cea aplicată Selgros

Din cauza inflației de peste 10% în 2022, Rusia nu a reușit să țină sub control creșterea prețurilor anul acesta, dobânzile ajungând la 13%, iar inflația ar urma să se situeze la aproximativ 7%, peste ținta Băncii Centrale, de 4%.

Sindicatul producătorilor de alcool a cerut prețuri mai ridicate, în urma majorării prețurilor de import și a costurilor logistice, legate de deprecierea rublei în 2023, a anunțat săptămâna trecută publicația rusă Kommersant.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina
vodca