Rusia nu este interesată de prelungirea acordului privind exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră - ministru rus

Rusia nu este interesată de prelungirea acordului privind exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră -  ministru rus
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 dec 2023

Rusia nu este interesată în prelungirea acordului privind exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, a relatat duminică agenția de presă rusă RIA, citându-l pe ministrul rus al agriculturii Dmitri Patrușev, transmite agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rusia s-a retras în iulie din acordul care a permis Ucrainei să exporte cereale via porturile sale la Marea Neagră. Rusia a argumentat că acest acord nu asigură livrarea de cereale către țările cele mai sărace, precum și că exporturile ruse de cereale și îngrășăminte continuă să se confrunte cu obstacole, amintește Reuters.

La începutul lui decembrie, Ucraina a susținut că a exportat șapte milioane de tone de mărfuri de la crearea, în luna august, a unui coridor prin Marea Neagră, în pofida amenințărilor rusești de represalii asupra navelor care circulă în zonă.

La rândul său, Nikolai Patrușev afirma la sfârșitul lui noiembrie că, după o recoltă record de peste 151 de milioane de tone cereale și legume - inclusiv aproape 99 de milioane de tone de grâu -, Rusia își va putea acoperi propriile necesități și va putea expedia cantități record "partenerilor străini".

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina
export
cereale
marea neagră