Rusia o atacă pe Maia Sandu: Ce a făcut cetățeana României pentru Republica Moldova?

Rusia o atacă pe Maia Sandu: Ce a făcut cetățeana României pentru Republica Moldova?
scris 1 dec 2022

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a lansat un atac dur la adresa președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, întrebând ce a făcut ”cetățeana României” pentru cetățenii Republicii Moldova și afirmând că Rusia a ajutat întotdeauna Chișinăul, iar în schimb autoritățile moldovene propagă rusofobia la comanda Occidentului, relatează deschide.md.

„Cine a lăsat cetățenii Republicii Moldova în întuneric și frig, Rusia? Atâția ani i-am ajutat, livrându-le și asigurându-i cu tot ce este posibil, primind cetățeni moldoveni, oferindu-le de lucru. Aceasta a fost o investiție în economia Republicii Moldova în toți acești 30 de ani. Ce, cetățeana României Maia Sandu nu știe asta? Ce-a făcut ea pentru poporul ei? Și ce face actuala conducere, care deține cetățenia unui alt stat, nimeni nu înțelege.

Comisia Europeană taie speranțele Ungariei pentru banii UE CITEȘTE ȘI Comisia Europeană taie speranțele Ungariei pentru banii UE

Această stare a lucrurilor provoacă regrete. La fel, noi vedem că tentativele de a băga în conștiința prietenosului popor moldovenesc imaginea de agresor a Rusiei nu funcționează. Oamenii au văzut cum Rusia a rezistat de una singură, formând un stat nou.

Și, în ciuda tuturor acestor greutăți, am ajutat Republica Moldova și cetățenii săi. Poporul Republicii Moldova știe și ține minte acest lucru și sunt sigură că nimeni nu va uita”, a declarat Zaharova, conform deschide.md, citată de news.ro.

Grecia: Justiția obligă guvernul să-i reprimească pe angajații din spitale care nu au vrut să se vaccineze contra Covid CITEȘTE ȘI Grecia: Justiția obligă guvernul să-i reprimească pe angajații din spitale care nu au vrut să se vaccineze contra Covid

Zaharova a mai acuzat Chișinăul că propagă rusofobia și că posturile de televiziune independente din Republica Moldova sunt zilnic intimidate, întrucât le este interzisă transmiterea buletinelor de știri rusești.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
moldova