Hoteluri bulgărești îi scot pe refugiații ucraineni, statul a suspendat finanțarea pentru hrană. Ministru bulgar, ieșire nervoasă: Lunile de omenie ajung!

Hoteluri bulgărești îi scot pe refugiații ucraineni, statul a suspendat finanțarea pentru hrană. Ministru bulgar, ieșire nervoasă: Lunile de omenie ajung!
scris 30 nov 2022

O parte din hotelurile bulgărești, de pe coasta de sud a Mării Negre, îi vor scoate de la 1 decembrie pe refugiații ucraineni cazați acolo în cadrul Programului de asistență pentru ucraineni, scrie publicația SEGA.

VEZI AICI ȘI Ministrul bulgar al Turismului, ieșire nervoasă: 3 luni de omenie le ajung ucrainenilor, să muncească, ca toți ceilalți!

Acest lucru a devenit clar după recenta întâlnire din stațiunea Sunny Beach a Asociației Bulgare de Turism.

Motivul este legat de suspendarea finanțării pentru hrană. Din 16 noiembrie, statul bulgar plătește doar 15 leva pentru cazare, arată Rador.

Ungaria închide teatre, muzee, biblioteci, piscine, băi termale și stadioane nou-nouțe ale lui Orban și dă vina pe Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI Ungaria închide teatre, muzee, biblioteci, piscine, băi termale și stadioane nou-nouțe ale lui Orban și dă vina pe Uniunea Europeană

Situația legată de alimente a fost cumva salvată cu donații din partea Crucii Roșii Bulgare și a organizațiilor neguvernamentale. Dar pregătirea pachetelor, gătitul etc. presupune costuri, din cauza cărora aproximativ o cincime dintre hotelurile de pe coasta de sud a Mării Negre își încetează activitatea în cadrul Programului.

Asociația insistă ca ucrainenii să se poată muta în hotelurile care continuă să funcționeze și după 1 decembrie (conform regulilor, oamenii nu pot folosi programul după mutare). Aceasta mai dorește ca și statul să plătească urgent tranșele pe care le datorează pentru adăpostul oamenilor.

Cu siguranță vor fi hoteluri similare și în partea de nord a litoralului. Câți refugiați ucraineni vor fi afectați de proces nu se știe încă. Există trei variante – să se descurce cu chirie în Bulgaria, să se mute în bazele de stat sau să părăsească Bulgaria. Mutarea în baze, însă, ar urma să fie o altă problemă, conform condițiilor stipulate în Program. Se spune că numai cei nou-veniți pot fi admiși în baze; restul ar trebui să fie în continuare în locurile în care au fost până la 1 noiembrie. Toate acestea sunt „mine” care abia acum urmează să explodeze.

Grecia: Justiția obligă guvernul să-i reprimească pe angajații din spitale care nu au vrut să se vaccineze contra Covid CITEȘTE ȘI Grecia: Justiția obligă guvernul să-i reprimească pe angajații din spitale care nu au vrut să se vaccineze contra Covid

12.954 de ucraineni sunt cazați în total în cadrul programului. În total în Bulgaria sunt 51.661 de ucraineni.

În luna mai era relatat că refugiații de război din Ucraina urmează să fie mutați din hotelurile de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre în centre de primire înainte de începutul sezonului estival, potrivit guvernului de la Sofia.

"Bulgaria nu își mai permite să întrețină cetățeni ucraineni în hotelurile de pe plajă", a explicat atunci viceprim-ministrul Kalina Konstantinova.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

Bulgaria este în principal o țară de tranzit pentru refugiații de război din Ucraina, care în primul rând se duc în Europa Centrală.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
refugiati