Rusia ridică restricțiile pe exporturile de benzină

Rusia ridică restricțiile pe exporturile de benzină

Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2023

Rusia a ridicat restricțiile aplicate exporturilor de benzină, a anunțat Ministerul Energiei, după ce luna trecută a renunțat la majoritatea restricțiilor pentru exporturile de motorină, spunând că a existat un excedent de aprovizionare, în timp ce prețurile cu ridicata au scăzut, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Acesta a spus că ar putea reimpune interdicții de export, dacă va fi necesar, adăugând că stocurile de benzină au crescut la aproximativ 2 milioane de tone, arată news.ro.

Rusia va înlocui Eurovision cu ....Intervision CITEȘTE ȘI Rusia va înlocui Eurovision cu ....Intervision

”În ultimele două luni, cu menținerea unor volume mari de rafinare a petrolului… s-a asigurat saturarea pieței interne și s-a creat un excedent în furnizarea de benzină. S-a luat decizia de a înceta interzicerea temporară a exportului de benzină”, a spus ministerul.

Rusia, cel mai mare exportator maritim de motorină din lume, a introdus o interdicție a exporturilor de combustibili pe 21 septembrie, pentru a aborda prețurile interne ridicate și penuria.

Doar patru state ex-sovietice – Belarus, Kazahstan, Armenia și Kârgâzstan – au fost scutite.

Plățile cash, limitate în Republica Moldova CITEȘTE ȘI Plățile cash, limitate în Republica Moldova

Guvernul a relaxat restricțiile pe 6 octombrie, permițând exportul de motorină prin conducte, dar a menținut măsurile privind exporturile de benzină.

Livrările de motorină și alți combustibili în străinătate prin camioane și căi ferate au rămas, de asemenea, interzise la acea vreme.

Eliminarea interdicției ar putea complica eforturile Rusiei de a-și reduce exporturile de petrol și produse petroliere cu 300.000 de barili pe zi până la sfârșitul anului, comparativ cu nivelul mediu observat în mai și iunie.

Cu toate acestea, Rusia a confirmat că va continua reducerea suplimentară voluntară a livrărilor până la sfârșitul lunii decembrie, așa cum a anunțat anterior în coordonare cu grupul de exportatori OPEC+.

Washington Post: Un colonel ucrainean a coordonat atacul asupra gazoductelor Nord Stream. Șeful armatei știa CITEȘTE ȘI Washington Post: Un colonel ucrainean a coordonat atacul asupra gazoductelor Nord Stream. Șeful armatei știa

Motorina este cel mai mare export de produse petroliere din Rusia, cu aproximativ 35 de milioane de tone anul trecut. Aproape trei sferturi din acestea au fost transportate prin conducte. Rusia a exportat, de asemenea, 4,8 milioane de tone de benzină în 2022.

Surse din industrie au declarat pentru Reuters că guvernul este gata să renunțe la restul restricțiilor la jumătatea lunii noiembrie.

Oficialii au spus că interdicția va fi ridicată odată ce piața internă se va stabiliza. Analiștii se asteptau ca restrictiile sa fie eliminate după finalizarea recoltei de cereale.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
benzina