Rusia: Un director al centrului comercial din Kemerovo în care a avut loc incendiul soldat cu 64 de morți a fost arestat

Rusia: Un director al centrului comercial din Kemerovo în care a avut loc incendiul soldat cu 64 de morți a fost arestat
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2018

Poliția din Rusia a arestat un director al firmei care deține centrul comercial din Kemerovo în care a avut loc incendiul soldat cu 64 de morți, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comitetul pentru Investigații al Rusiei, instituția statului care se ocupă de crimele majore, susține într-un comunicat că Yulia Bogdanova, cadru executiv la centrul comercial, nu s-a ocupat de problemele sistemului de alarmă pentru incendii al centrului, scrie News.ro.

Bogdanova este directorul general al firmei care deține centrul comercial Winter Cherry în orașul Kemerovo, locul în care a izbucnit incendiul duminică.

În momentul în care flăcările au cuprins etajul de sus, în clădire se aflau familii cu copii care își petreceau timpul în săli de cinema și locuri de joacă. Investigatorii au declarat că ieșirile pentru incendiu erau blocate și că sistemul de alarmă pentru incendii nu a funcționat.

Contractul de privatizare a transportatorului de gaze Vestmoldtransgaz a fost semnat la Chișinău CITEȘTE ȘI Contractul de privatizare a transportatorului de gaze Vestmoldtransgaz a fost semnat la Chișinău

„Investigația a stabilit că Bogdanova, fiind persoana responsabilă pentru siguranța privind incendiile, a fost informată în repetate rânduri de subordonați cu privire la problemele sistemului de alarmă pentru incendiu al clădirii”, se arată în comunicat.

Conform comunicatului, Bogdanova nu a acționat în niciun fel pentru a remedia problemele.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
centru comercial
kemerovo